Rákóczi túrós
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
a tésztához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1-2 evőkanálnyi víz
- 1 csipet só
töltelékhez
- 33 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 3 dkg búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- lekvár a töltelék alá
a habhoz
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanálnyi piros lekvár
Elkészítés
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, és a sót, és a vajjal kézzel összekeverjük. Majd mehet bele a víz, azután a porcukor. Simára gyúrjuk. Egy nagyobb jénai tálba, vagy egy kisebb tepsire, és 180 fokos sütőben, amit előmelegítettél, megsütjük. Ez kb. 10-15 perc. Közben a töltelék anyagait összekeverjük. Megkenjük vékonyan a lekvárral a félig sült tésztát, rátesszük a tölteléket, és visszatesszük a sütőbe még kb. 10-15 percre. Levesszük a sütőt 150 fokra. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lekvárt. Szétterítjük a tetején, szitán rászórunk kevés porcukrot, és további 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.